title Highland Cattle World

Daureknuten Highland Fold
Norway

Our Fold is situated in the southern region of Norway. We joke about being a stone throw away from the UK..

Our fold consists of 15 cows + heifers and bulls. Our fold will at its most count around 50 animals.

We also have sheep of a rare and tough breed. They also are outdoors all year around, just like the Highland Cattle.

We did not have any background from farming as I am a photographer and my wife is a nurse, but that has not been a problem.

The meat is sold from the farm to customers in boxes of 10-20 kg. This is the most common way to do it with Highland Cattle in Norway. People love it and cannot have enough of it.

We are hoping to have this for a sole living in the future, something that we expect will be no problem.

Visit the website for more stunning images and information

Vi er et ungt par som har flyttet fra Bergen til Ualand i Lund kommune sommeren 2005. Vi overtok Olaugs familiegård uten å ha noen erfaring med jordbruk. Vi hadde derimot en drøm om å bo landlig og ha god plass og natur rundt oss. Da sjansen bød seg overtok vi gården med en viss skrekkblandet fryd.

Vi hadde undersøkt forskjellige driftformer, og siden melkekvoten for lengst var solgt, måtte vi tenke alternativt. Med bakgrunn som psykiatrisk sykepleier (Olaug) og filmfotograf (Hugo) håpet vi å kombinere jobb utenom med driftsformen på gården.

En av livets mange tilfeldigheter bragte oss i kontakt med skotsk høylandsfe. Det var kjærlighet med første blikk! Først naturligvis på grunn av rasens fascinerende utseende, men da vi satte oss inn i driftsformen, skjønte vi at dette var noe for oss, "byasene" som skal lære seg bondefaget.

Vi hadde nemlig mye beite, fortrinnsvis overgrodd utmark og myrområder. Vi leide ut deler av fjøset til en bedrift, og dermed var utegangere perfekt. Vi har sansen for det naturlige og økologiske, og ekstensiv kjøttprodusjon var dermed midt i blinken. Vår langsiktige plan er å levere kjøtt og andre høylandsfe-produkter som skinn og horn fra 2008.

I mai 2007, har vi 23 dyr gående her på gården. Flere er på vei, da kuene ikke er ferdige å kalve. Vi har 15 kuer og de er grunnstammen i vårt fold.

Vi har og utegangersau av typen gammel norsk spælsau. Dette er en hornet korthale rase veldig lik ”villsauen”.  En gård uten hest ville jo heller ikke vært mulig synes vi, og vi har derfor  og en fjordinghoppe som skal følle nå i denne måneden.

Ellers teller familien vår Hugo og Olaug, vår nyfødte datter Oline, samt den lunefulle katten Catalina.

Highland Bull fast asleep

Daureknuten Highland Fold
Three young calves staring at a white goat
Grazing on conifers
Group of cattle with a horse in the middle

 Banner of Black Highland Cows
Sponsored by The Killochries Fold © 2007
Site - she-online